Ana içeriğe atla

PERFORMANSINIZI ÖLÇME KILAVUZU:)))



Günümüzde işsizlik hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde karşılaşılan önemli problemlerden biri olmaya devam etmekte. Hal böyleyken büyük firmalar, şirketler ve kurumlar eleman alırken bireylerin performanslarını ölçen, bireylerin sistem üzerinde kontrolünü hesaplayabilen ve çalışanlarının yüksek donanıma sahip olmalarını ön planda tutan değerlendirmeler yaparak çalışan seçmeye özen göstermekteler. Bu hususta internet sitelerinde [kaynağını tespit edemedim ki sanıyorum herkes birbirinden copy-paste yapmış] bir çalışmaya rastladım. Başarı ölçeği de diyebileceğimiz performans değerlendirme terimlerine çok farklı bir yaklaşım sunan bu çalışmayı siz kıymetli okurlarımla da paylaşmak istiyorum. 

MOTİVASYONU YÜKSEK
Sazan gibi her şeye atlayan, bilumum angarya yüklenebilen şahsiyet.

ETKİLİ SUNUŞ TEKNİĞİNE SAHİP
Ortalamanın üzerinde güzel ya da yakışıklı kişi.

ZAMANI İYİ KULLANABİLEN
Yöneticisinin ruhu bile duymadan, mesai saatleri içinde kahve içip fal baktıran; internette gezip soliteire oynayan, icabında kuaföre gidip saç baş bile yaptıran yaratıcı, neşeli, eğlenceli kişilik. Ha bir de saat 5 oldu mu bir dakika bile durmaz ve çıkar gider bu tipler.

İŞİ HER ZAMAN BİRİNCİ ÖNCELİKLİ
Flört bulamayacak kadar tipsiz yahut çirkin.

BAĞIMSIZ ÇALIŞABİLİR
Kimse tam olarak ne iş yaptığını bilmez.

SÜRATLİ DÜŞÜNEBİLİR
İyi bahaneler uydurur.

DİKKATLİCE DÜŞÜNÜR
Kararsız, karar verme yetisine sahip değil.

MANTIĞINI İYİ KULLANABİLEN
İşi başkasına yaptırır.

BEDEN DİLİNİ KULLANABİLEN
''Bir su alabilir miyim'' derken bile kaşı gözü oynayan sakat kişilik, ne yapacağı belli olmaz.

PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİ OLAN
Havuz problemi çözerek büyümüş olduğundan her konuda çözecek bir problem arayan, rahatsız mizaçlı kolej talebesi; problem çözebiliyorsa, problemde çıkarabilir. Dikkatle izlenmesi lazım gelir.

TAKIM ÇALIŞMASINA YATKIN
İki eliyle bir işi doğrultamayan, lakin kalabalığın arasında kaynamayı becerebilen ve iş yapıyor imajı çizebilen, çakal.

STRESLE BAŞA ÇIKABİLEN
Dünya yansa umurunda olmayan rahat kişilik, gevşeklikte ve lakaytlıkta sınır tanımayan.

DIŞARIYA AÇIK BİR KİŞİLİĞE SAHİP
Sürekli ofis dışında, arazi.

İYİ İLETİŞİM BECERİLERİNE SAHİP
Sürekli telefonla konuşur.

DEĞİŞİME AÇIK
Yalaka, bukalemun, fırıldak kişilik.

KOÇ’LUK YAPABİLİR
Ara gaz verip çalışanları fazla mesaisiz çalışmaya ikna edebilen hin oğlu hin.

SADIK VE GÜVENİLİR
Başka yerde iş bulamamıştır.

UYUMLU
Suya sabuna dokunmayan, etliye sütlüye karışmayan silik kişican, TRT’nin beraber ve solo şarkılar korosunda 30 yıl soloya çıkmadan durabilir, otistikte olabilir.

TEMSİL YETENEĞİ OLAN
Her toplantıda basına demeç veriyormuşçasına havalara giren, kendini bir şey sanan kişilik.

ORTALAMA BİR ELEMAN
Kafası pek basmaz.

ÜSTÜN NİTELİKLERE SAHİP
Şimdiye kadar önemli bir hata yapmadı çünkü sorumluluk almadı.

LİDERLİK YETENEĞİNE SAHİP
Uzun boyludur veya bağıra çağıra konuşur.

SOSYAL HAYATTA AKTİF
Sürekli kafa çeker.

NEŞELİ SEMPATİK
Belden aşağı pek çok fıkra bilen.

KARİYERİNE ÇOK ÖNEM VEREN
Adamı arkadan bıçaklayabilir.

ETKİLİ SATIŞ BECERİLERİNE SAHİP
Ağzından girip burnundan çıkarak müşterileri kandırabilen tilki şahsiyet; her şeyi hatta sizi de satabilir.

MÜŞTERİ ODAKLI
Şirkete karşı müşterilerle ittifak yapan hain tip; Brüts.






Resim <a href="https://pixabay.com/tr/users/mariananbu-7207273/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=4587754">marian anbu juwan</a> tarafından <a href="https://pixabay.com/tr/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=4587754">Pixabay</a>'a yüklendi alıntıdır

Yorumlar

Deliler Teknesi dedi ki…
Bayıldım buna ben... Teşekkürler.
teşekkürler deliler teknesi..beğendiğine sevindim..
Teşekkürler,Süperdi,yalnız hepsini bir kişide aramıyorlar değilmi:)
hem cillop gibi,hemde kimseyi bulamıyacak kadar tipsiz:)
mimliyormuşuz birbirimizi ,ilk mimi aldım ve ilk mimde bende sizi mimledim,kabul ederseniz bekliyorum cevaplarınızı..
bloğunuz çok güzel ve özel,emeğinize sağlık...
selam ve dua ile..
Adsız dedi ki…
Merhabalar,

Bir şirket çalışanın da olması gereken tüm vasıfları ne güzel sıralamışınız öyle. Siz bu konuda uzman olmalısınız. Tebrik ederim.

Bu güzel konuyu bizimle paylaşan kalemi, emeği ve yüreği kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Depresif Ayu dedi ki…
Okurken çok keyif aldım. Harika olmuş. Tebrikler...
çok teşekkürler recep altun..beğendiğinize çok memnum oldum..
çok teşekkürler depresuf ayu keyif aldığınıza ve beğendiğinize çok memnum oldum..

Bu blogdaki popüler yayınlar

KUANTUM İSİM ANALİZİ

İsmimizdeki harflerin karakterlerimiz üzerinde etkilerinin olabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi? Analizciler kullanmış olduğumuz her harfin, sesin bir frekans yaydığını ve bu durumun bizlerin elektromanyetik alanımızı etkilediğini söylüyor. Ayrıca isimlerin baş harfinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “İsim A harfiyle başlıyorsa, kişinin algılaması yüksek, atılgan bir enerjiye sahip, B harfiyle başlıyorsa mücadeleci ve önsezileri güçlü, F ile başlayanlar güvenilir yapıya sahip ve G ile başlıyorsa kıskanç ya da inatçı bir kişilik söz konusu. V harfi olan isimler başına buyruk, dik kafalı; N sağduyu, P saygınlık, L ve S sanatçı kişilik, T ticari yetenek ve kültürel birikimi gösterir” diyorlar. İşte ismimizdeki harflerin karakterlerimizde oluşturacağı etkiler ile ilgili ilginç olduğunu düşündüğüm bir çalışma…Ama nedense j harfi dışında pek de kötü bir tanımlama yok…Yani eminim şimdi pek çoğumuz AAAA tıpkı ben diyecek :) A: Atılgan-enerjik B: Ön sezileri kuvvetli C: Konuşm

Su Canlı Mıdır ?

Suyun canlı olup olmadığı yıllardır süregelen bir tartışma konusu iken bilim insanı  Dr. Masaru EMOTO bu tartışmaya bambaşka bir boyut getirdi.           Dr. Masaru EMOTO ' ya göre yapılan deneyler sonucunda temiz kaynaklardan gelen veya kendilerine güzel, sevgi dolu sözcükler söylenen, klasik müzik dinletilen su örneklerinin parlak, simetrik ve düzgün desenli olduğu; buna karşılık pis kaynaklardan gelen, sürekli kötü söz söylenen su örneklerinin koyu renkli, asimetrik ve dağınık olarak resmedildiği gözlemlenmiş.           Bundan birkaç yıl önce Discovery Channel'de yayınlanan MYTHBUSTERS programında da bunun bir deneyi yapılmış, içinde sürekli olarak klasik müzik ve heavy metal müzik çalınan iki ayrı sera oluşturulmuştu. Bunun yanı sıra içinde klasik müzik çalınan seraya sürekli güzel şeylerden bahsedilmiş, sevgi dolu sözcükler ifade edilmiş; heavy müzik çalınan seraya gidildiğinde ise bağırılıp çağrılmıştı ve deney sonunda içinde klasik müzik çalınan seranın bitkilerini

KENDİNİZE AİT SOSYAL MEDYA PLATFORMUNUZ OLSUN İSTER MİSİNİZ!

Evet yanlış duymadınız Facebook ya da Twitter size göre değilse, kendi sitenizi kurmanızı sağlayacak basit araçlar günümüzde mevcut. Bir sosyal ağ sitesi sahibi olmak aslında sandığınız kadar da zor değil ve üstelik bunun için tek satır program yazmanıza veya herhangi bir seviyede programcılık bilgisi sahibi olmanıza da gerek yok. Nasıl mı? İşte size iki yöntem; SocialWok ki   en önemli özelliği sadece belli bir alan adına ait e-mail adresleri kullanarak üye olunmasına izin vermesi. Böylece sadece aynı kurum ya da aynı okul öğrencilerinin üye olabileceği bir sosyal ağ oluşturabiliyorsunuz.  Sout'Em ' in ise üyelik özellikleri daha esnek, üye olurken kullanılacak e-posta adreslerine yönelik bir kısıtlama olmadığından, sosyal ağını sadece kapalı bir gruba açmak istemeyenler için çok daha uygun bir seçenek. Üstelik son derece pratik ve kullanıcı dostu olan sistem, kişiselleştirme konusunda da zengin seçeneklere sahip. Sosyal ağ sitelerinin milyonlarca kişiyi peşinden sürüklediği g