Ana içeriğe atla

Su Canlı Mıdır ?

Suyun canlı olup olmadığı yıllardır süregelen bir tartışma konusu iken bilim insanı Dr. Masaru EMOTO bu tartışmaya bambaşka bir boyut getirdi.

        Dr. Masaru EMOTO' ya göre yapılan deneyler sonucunda temiz kaynaklardan gelen veya kendilerine güzel, sevgi dolu sözcükler söylenen, klasik müzik dinletilen su örneklerinin parlak, simetrik ve düzgün desenli olduğu; buna karşılık pis kaynaklardan gelen, sürekli kötü söz söylenen su örneklerinin koyu renkli, asimetrik ve dağınık olarak resmedildiği gözlemlenmiş.
        Bundan birkaç yıl önce Discovery Channel'de yayınlanan MYTHBUSTERS programında da bunun bir deneyi yapılmış, içinde sürekli olarak klasik müzik ve heavy metal müzik çalınan iki ayrı sera oluşturulmuştu. Bunun yanı sıra içinde klasik müzik çalınan seraya sürekli güzel şeylerden bahsedilmiş, sevgi dolu sözcükler ifade edilmiş; heavy müzik çalınan seraya gidildiğinde ise bağırılıp çağrılmıştı ve deney sonunda içinde klasik müzik çalınan seranın bitkilerinin daha güzel büyüdüğü gözlemlenmişti.
        Ki zaten annelerimiz tarafından bilinen bir gerçek çiçeklerle konuşulduğunda daha güzel büyüdükleri değil midir? Annelerin tezi de bir bakıma gerçeklik kazanmış olmuyor mu böylece? İnsan vücudunun da %65-70'inin sudan oluştuğunu düşündüğümüzde insanlara pozitif veya negatif yaklaştığımızda ne takım sonuçlar alacağımızı tahmin etmek artık çok da güç olmasa gerek...
Kendimize sürekli olarak pozitif telkinlerde bulunmamız hem beden hem de ruh sağlığımız için oldukça önemli gözüküyor o halde.
        Bunun yanı sıra suda daha birçok keşfedilmeyi bekleyen gizemin olduğunu düşünenlerdenim lakin tüm bu gizem suya canlılık vasfını verir mi hep birlikte bakalım isterseniz.
        Su bildiğimiz gibi 2 hidrojen 1 oksijen atomundan meydana gelen bir maddedir. Oksijen ve hidrojen ayrı ayrı gaz olmalarına rağmen bir araya geldiklerinde sıvı olan suyu, hatta hidrojen yakıcı oksijen yanıcı bir madde olmasına rağmen bir araya geldiklerinde söndürücü özellikteki suyu oluşturmaktadırlar.
        Yapıtaşlarına baktığımızda herhangi bir canlılık özelliği göstermiyor ama insanın da topraktan yaratıldığını düşündüğümüzde suyun kimyasal yapısı sorumuzun yanıtını bulmak için bir ipucu vermiyor mu bize?
        Canlıların ortak özelliklerine baktığımızda, günümüz dünyasında bir maddeye canlı diyebilmemiz için;
* Hücrelerden oluşması,
* Beslenmesi,
* Solunum yapması,
* Boşaltım yapması,
* Üremesi,
* Hareket etmesi,
* Büyüme ve gelişmesi,
* Uyarıcılara tepki göstermesi yani irkilmesinin gerekli olduğunu biliyoruz.

        Su bu özellikleri taşımadığı için günümüz bilim dünyasında canlı olarak nitelendirilemez bence de. 
        Lakin cansız varlıkların canlılığı konusu bence hala araştırılmayı, keşfedilmeyi bekleyen bir sırlar bütünü olarak gizemini sürdürmekte...




Resim <a href="https://pixabay.com/tr/users/publicdomainpictures-14/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=165192">PublicDomainPictures</a> tarafından <a href="https://pixabay.com/tr/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=165192">Pixabay</a>'a yüklendi

Yorumlar

miniştitiya dedi ki…
okunmuş su içirmek demek ki bu yüzdenmiş..yine atalarımız çözmüş işi..
nilgün dedi ki…
Canım kesinlikle yanlış anlaşmalara sebep olmak istemem.O arkadaşda bu bilgiyi öğrenip kendi açısından ele almış,yorumlamış.Uzun,fotoğraflı bir yazı.Bu konu seninde ilgini çekmiş belliki,belki okumak istersin diye haber verdim,yoksa birilerini şikayet amaçlı bir yazı değildi benimki.Sevgiler.
reyne koli dedi ki…
be ve bişe anlayamadı ben alman kız
Adsız dedi ki…
Ataların çözmüş ! bu işi ama hangi ataların? kesinlikle Müslüman olanlar değil.(Bu bir şamanist inançtır. bak A. İnan Eski Türk Dinleri, kültür yayınları)
Adsız dedi ki…
yha inkansız diycemde inkanlıymış
twt coin nedir dedi ki…
twt coin nedir?Binance’ın resmi kripto cüzdanı Trust Wallet tarafından üretilmiştir. Kripto para borsasına yeni katılan kullanıcıların merak ettiği, 2017 yılında kurulan, sektörün güvenilir projeleri arasında yer alan Trust Wallet tarafından piyasaya sürülen TWT Coin Nedir? TWT Coin yorumları neler? TWT Coin hedefi Ne?

Bu blogdaki popüler yayınlar

KUANTUM İSİM ANALİZİ

İsmimizdeki harflerin karakterlerimiz üzerinde etkilerinin olabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi? Analizciler kullanmış olduğumuz her harfin, sesin bir frekans yaydığını ve bu durumun bizlerin elektromanyetik alanımızı etkilediğini söylüyor. Ayrıca isimlerin baş harfinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “İsim A harfiyle başlıyorsa, kişinin algılaması yüksek, atılgan bir enerjiye sahip, B harfiyle başlıyorsa mücadeleci ve önsezileri güçlü, F ile başlayanlar güvenilir yapıya sahip ve G ile başlıyorsa kıskanç ya da inatçı bir kişilik söz konusu. V harfi olan isimler başına buyruk, dik kafalı; N sağduyu, P saygınlık, L ve S sanatçı kişilik, T ticari yetenek ve kültürel birikimi gösterir” diyorlar. İşte ismimizdeki harflerin karakterlerimizde oluşturacağı etkiler ile ilgili ilginç olduğunu düşündüğüm bir çalışma…Ama nedense j harfi dışında pek de kötü bir tanımlama yok…Yani eminim şimdi pek çoğumuz AAAA tıpkı ben diyecek :) A: Atılgan-enerjik B: Ön sezileri kuvvetli C: Konuşm

KENDİNİZE AİT SOSYAL MEDYA PLATFORMUNUZ OLSUN İSTER MİSİNİZ!

Evet yanlış duymadınız Facebook ya da Twitter size göre değilse, kendi sitenizi kurmanızı sağlayacak basit araçlar günümüzde mevcut. Bir sosyal ağ sitesi sahibi olmak aslında sandığınız kadar da zor değil ve üstelik bunun için tek satır program yazmanıza veya herhangi bir seviyede programcılık bilgisi sahibi olmanıza da gerek yok. Nasıl mı? İşte size iki yöntem; SocialWok ki   en önemli özelliği sadece belli bir alan adına ait e-mail adresleri kullanarak üye olunmasına izin vermesi. Böylece sadece aynı kurum ya da aynı okul öğrencilerinin üye olabileceği bir sosyal ağ oluşturabiliyorsunuz.  Sout'Em ' in ise üyelik özellikleri daha esnek, üye olurken kullanılacak e-posta adreslerine yönelik bir kısıtlama olmadığından, sosyal ağını sadece kapalı bir gruba açmak istemeyenler için çok daha uygun bir seçenek. Üstelik son derece pratik ve kullanıcı dostu olan sistem, kişiselleştirme konusunda da zengin seçeneklere sahip. Sosyal ağ sitelerinin milyonlarca kişiyi peşinden sürüklediği g